Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За овкусяване на кайма: Зеленчукова заготовка по дерибейски

Отпушете целия аромат, скрит в мляното месо

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
1’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 стрък праз лук
  • 4 резена корен от целина (селдере)
  • 4 стръкчета пресен магданоз
  • 4 стръкчета пресен копър
  • 5 с.л. зехтин
  • 4 кисели краставички
  • 1 глава червен лук
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Пушен черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • Кухненски чопър

 

Снимка: Юлиян Илиев

Начин на приготвяне:

  1. Смесете продуктите в купата на кухненския чопър и ги разбийте за 15 сек.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. Овкусете 1 кг кайма без подправки с получената смес и оставете в хладилника от 1 до 24 часа.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер мащерка червен лук праз целина пресен магданоз пресен копър ябълков оцет кисели краставички кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче