Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три лесни начина да обезкостите маслини у дома

И никога повече не пропускайте да ги използвате в любимите си ястия


Обезкостяването на маслини може да изглежда трудна задача, но всъщност има няколко лесни начина, с които да се справите чудесно и в домашни условия. Днес ви предлагаме три от тях:

Нож и дъска за рязане

Този метод може би е най-лесният и не изисква никакви специални инструменти.

  1. Поставете маслината на дъска за рязане.
  2. Вземете нож с широко острие и поставете плоската му част върху маслината.
  3. Натиснете надолу с ножа, докато усетите, че костилката се отделя от месестата част на маслината.
  4. След като маслината е сплескана, лесно можете да извадите костилката с пръсти или нож.

Уред за обезкостяване

Ако често обезкостявате маслини, може да инвестирате в уред, който ще ви улесни значително.

  1. Поставете маслината в предвиденото за нея място в уреда.
  2. Стиснете, за да изтласкате костилката навън.
  3. Костилката ще излезе от едната страна на уреда, а обезкостената маслина ще остане от другата.

Сламка или дървено шишче

  1. Подходящи са метални тънки сламки или шишчета.
  2. Изберете стабилна повърхност като дъската за рязане.
  3. Пробийте маслината от единия край до другия, като насочвате сламката или шишчето към центъра, където е костилката.
  4. Продължете да натискате, докато костилката излезе от другия край на маслината.

Дайте оценка:

Тагове: маслини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче