Телешките пържоли са любимо ястие в много домакинства, но понякога могат да станат малко сухи и безвкусни. За щастие има лесен начин за справяне с този проблем, а именно използването на марината за месо. Ето три класически комбинации от продукти, с които ще можете сами да си овкусите стековете и в домашни условия. Не забравяйте да ги държите в хладилник между 12 и 24 часа, за да има смисъл от положения труд.
От цитрусов соев сос
Тази марината е идеална за онези, които обичат баланса между сладко и пикантно. Съчетава свежестта на цитрусовия сок със силния вкус на соевия сос за една перфектна комбинация, която прониква дълбоко във всяко парче месо.
Съставки:
- 1/4 ч.ч. соев сос
- 1/4 ч.ч. портокалов сок
- 1/4 ч.ч. лимонов сок
- 2 с.л. мед
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 5 г пресен джинджифил, обелен и настърган
- 1/4 ч.л. чили
- Сол и черен пипер на вкус
Гръцка марината от мащерка и лимон
Ако търсите малко по-билков вкус, тази опция е идеалниа. Силният аромат на мащерката се съчетава прекрасно с освежаващия вкус на лимона, което ще направи пържолите ви един истински кулинарен шедьовър.
Съставки:
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. сок от лайм
- 2 с.л. прясна мащерка, наситнена
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 с.л. мед
- Сол и черен пипер на вкус
Суха марината от билки и подправки
Комбинацията от розмарин, черен пипер, чесън и лук на прах създава един дълбок и комплексен вкус, който допълва перфектно аромата на телешкото.
Съставки:
- 2 с.л. пресен розмарин, наситнен
- 2 ч.л. чесън на прах
- 2 ч.л. сух лук на гранули
- 1 ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. чили