Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Телешки ребра на грил с марината от бира и кленов сироп

Да си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
40’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Телешките ребра на грил са класическо лятно ястие, което предлага перфектен баланс между крехка, ароматна и сочна текстура. Тази рецепта включва мариноване на ребрата в ароматна смес от бира и кленов сироп. Тя е гарантиран фаворит за всяко парти на двора.

Необходими продукти:

  • 2 кг телешки ребра
  • 500 мл светла бира
  • 100 мл кленов сироп
  • 100 мл ябълков оцет
  • 50 мл соев сос
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 с.л. смлян кимион
  • 1 с.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • Сол и черен пипер, на вкус

Как се мариноват:

  1. В купа смесете светлата бира, кленовия сироп, ябълковия оцет, соевия сос, дижонската горчица, пресованите скилидки чесън, кимиона, кориандъра и пушения червен пипер. Разбъркайте добре, за да комбинирате всички съставки.
  2. Поставете телешките ребра в найлонов плик или купа. Изсипете маринатата върху тях, като се уверите, че са напълно покрити. Затворете плътно торбата или купата (със стреч фолио) и охладете маринованите ребра за поне 2 часа или за цяла нощ.

Снимка: iStock by Getty Images

Как се пекат:

  1. Загрейте предварително грила до средно висока температура. Оставете решетката да се нагорещи добре, за да се образува после хубава коричка на месото.
  2. Извадете ребрата от хладилника. Отстранете излишната марината с помощта на кухненска хартия.
  3. Подправете ги допълнително със сол и черен пипер от двете страни.
  4. Печете ги за около 20-25 мин. Обръщайте ги често, за да осигурите равномерно изпичане.
  5. След това ги оставете да починат за 10-15 мин. преди да ги нарежете и сервирате.

Тези ароматни телешки ребра на грил, мариновани в бира и кленов сироп, ще бъдат възхитителен акцент на следващото ви събиране на открито. Крехката и ароматна текстура, придружена от гарнитура от свежи салати и гриловани зеленчуци, със сигурност ще зарадва вашите гости и ще направи вашето парти още по-специално. Насладете се на лятото!

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер кориандър горчица бира телешко ябълков оцет пушен червен пипер соев сос кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче