Телешките ребра на грил са класическо лятно ястие, което предлага перфектен баланс между крехка, ароматна и сочна текстура. Тази рецепта включва мариноване на ребрата в ароматна смес от бира и кленов сироп. Тя е гарантиран фаворит за всяко парти на двора.
Необходими продукти:
- 2 кг телешки ребра
- 500 мл светла бира
- 100 мл кленов сироп
- 100 мл ябълков оцет
- 50 мл соев сос
- 2 с.л. дижонска горчица
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 с.л. смлян кимион
- 1 с.л. смлян кориандър
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- Сол и черен пипер, на вкус
Как се мариноват:
- В купа смесете светлата бира, кленовия сироп, ябълковия оцет, соевия сос, дижонската горчица, пресованите скилидки чесън, кимиона, кориандъра и пушения червен пипер. Разбъркайте добре, за да комбинирате всички съставки.
- Поставете телешките ребра в найлонов плик или купа. Изсипете маринатата върху тях, като се уверите, че са напълно покрити. Затворете плътно торбата или купата (със стреч фолио) и охладете маринованите ребра за поне 2 часа или за цяла нощ.
Как се пекат:
- Загрейте предварително грила до средно висока температура. Оставете решетката да се нагорещи добре, за да се образува после хубава коричка на месото.
- Извадете ребрата от хладилника. Отстранете излишната марината с помощта на кухненска хартия.
- Подправете ги допълнително със сол и черен пипер от двете страни.
- Печете ги за около 20-25 мин. Обръщайте ги често, за да осигурите равномерно изпичане.
- След това ги оставете да починат за 10-15 мин. преди да ги нарежете и сервирате.
Тези ароматни телешки ребра на грил, мариновани в бира и кленов сироп, ще бъдат възхитителен акцент на следващото ви събиране на открито. Крехката и ароматна текстура, придружена от гарнитура от свежи салати и гриловани зеленчуци, със сигурност ще зарадва вашите гости и ще направи вашето парти още по-специално. Насладете се на лятото!