Необходими продукти за 12 сандвич бисквитки:
За бисквитките:
- 225 г масло, омекотено
- 200 г бяла захар
- 200 г кафява захар
- 2 яйца
- 2 с.л. меласа
- 375 г брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. канела
- 100 г овесени ядки (старомодни или едри)
За ваниловия пълнеж:
- 115 г масло, на стайна температура
- 720 г пудра захар
- 2 с.л. прясно мляко
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 175°C.
- В голяма купа разбийте омекотеното масло, бялата и кафявата захар, докато сместа стане пухкава и кремообразна.
- Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Сложете меласата и отново разбъркайте.
- В отделна купа смесете брашното, содата, солта и канелата. Постепенно добавете сухата смес към маслената, като разбърквате до хомогенност. Накрая прибавете овесените ядки и разбъркайте, докато получите меко, лепкаво тесто.
- Застелете тава с хартия за печене или леко я намажете с олио.
- С помощта на лъжица или сладкарска лопатка оформете топчета от тестото - около 1 с.л. всяко. Леко ги сплескайте и подредете в тавата, като оставяте място между тях, защото се разширяват при печене.
- Печете 14-16 минути, докато краищата станат леко златисти, а средата остане мека.
- Извадете тавата и оставете бисквитките да се доопекат за няколко минути върху горещата повърхност.
- Прехвърлете ги върху решетка, за да се охладят напълно.
- В купа сложете омекотеното масло и разбийте леко. Добавете 200 г пудра захар и разбийте. Сложете млякото и ванилията, след което постепенно добавете останалата пудра захар, като разбивате и обирате стените на купата. Когато кремът се оформи, увеличете скоростта на миксера и разбийте, докато стане лек и пухкав.
- Сдвоете изстиналите бисквитки по размер. Върху едната бисквитка нанесете щедър слой крем с шпатула или шприц. Поставете втора бисквитка отгоре и притиснете леко, за да се оформят сандвичи. Повторете, докато използвате всички бисквитки и крем.