Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три гарнитури, готови само за 15 минути

Спестете времето прекарано в кухнята


Всяко основно ястие заслужава своята зашеметяваща гарнитура.

Независимо дали търсите такава за риба или месо, тези три вкусни предложения ще улеснят престоя ви в кухнята, тъй като всяка от гарнитурите е готова за сервиране само след 15 минути.

Ето кои са те.

Салца с черен боб (4-6 порции)

Необходими продукти:

  • 1 консерва черен боб (около 425 г)
  • 165 царевица от консерва
  • 2 средно големи домата, нарязани на кубчета
  • 1 средно голяма глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 1 люта чушка, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • 1/3 ч.ч. пресен кориандър, наситнен
  • ¼ ч.ч. сок от лайм
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  1. Отцедете боба от водата и го изсипете в купа. Към него прибавете зърната царевица, доматите, лука, лютата чушка и чесъна.
  2. В отделна купичка смесете сока от лайм, зехтина, кимиона и солта. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес.
  3. Изсипете дресинга към боба и останалите зеленчуци. Внимателно разбъркайте, след което поръсете с пресния кориандър и оставете готовата салата за най-малко 20 минути в хладилника.
  4. Сервирайте с тортила чипс.

Гриловани аспержи с пекорино и черен пипер (4-6 порции)

Необходими продукти:

  • 24 броя пресни аспержи, с подрязана долна част
  • 2 с.л. екстравърджин зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. прясно изцеден сок от лимон
  • ¼ ч.ч. настъргано сирене Пекорино

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте грила на фурната на максимална степен.
  2. В плоска тава, постлана с хартия за печене, подредете аспержите, поръсете ги леко със зехтина и ги сложете във фурната.
  3. Ще познаете, че са готови, когато повърхността им се набръчка, а върховете на аспержите започнат да цвърчат (около 7 до 10 мин.).
  4. Сложете аспержите в чиния, поръсете със сол и черен пипер и малко лимон. Накрая поръсете със сиренето Пекорино и сервирайте.

Печени чушки в балсамов оцет (4 пориции)

Необходими продукти:

  • 1 голяма червена чушка
  • 1 голяма жълта чушка
  • ¼ ч.ч. екстравърджин зехтин
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Почистете чушките от семките и дръжките. Нарежете ги на ленти.
  2. В тиган загрейте зехтина. Когато стане много горещ, прибавете чушките и ги сотирайте за 5-7 мин., докато придобият приятен загар.
  3. Още в тигана поръсете чушките с балсамовия оцет, солта и пипера. Сотирайте за още около минута.
  4. Прехвърлете готовите чушки в подходящ съд за сервиране заедно със соса, образувал се в тигана, и поднесете, докато са още топли.

Дайте оценка:

Тагове: чушки боб аспержи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче