Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Солта не е нужа само в живота, но и в храната

Различните видове сол ви помагат да готвите като професионален готвач


Ако някога сте се чудили защо храната в ресторантите е по-добре овкусена от тази у дома, ето една тайна - професионалните готвачи подправят ястието почти на всяка стъпка от неговото приготвянае.

Така солта разгръща вкусовите качества на продуктите, в резултат на което чинията се превръща в истинска феерия от вкусове и аромати.

Познаването на солта - кой вид в кой момент е подходящ да бъде използван, е може би най-лесният начин да подобрите техниката си на готвене.

Какво е важно да знаете:

Постарайте се да имате винаги на разположение три вида сол - кошерна, фина и кристална морска сол.

Кошерната сол е зашеметяващ помощник в кухнята. Тя е по-известна в еврейската кухня, използвана за религиозни цели, свързани с извличане на кръвта от животинското месо. Нейните кристалчета са по-едри и не съдържат йод. Идеална е за подправяне на храната в процеса на готвене.

Фината сол е предназначена по-скоро за печива. Благодарение на структурата си тя се смесва идеално с останалите съставки в тестените изделия.

Кристалната морска сол пък, която е с люспеста структура, е идеалният завършек на всяко ястие. Тя се явява като черешката на тортата и подхожда дори на бисквити с парченца шоколад.

Philippi Солница Hamburger

 

Дайте оценка:

Тагове: сол морска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче