Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само с 2 съставки: Пригответе си супер бърз шоколадов кейк за нула време

Не губете време със сложни рецепти


Шоколадът е лек за всичко, особено когато сме пристрастени към какаото. Независимо дали е разчупен на квадратчета, от които небцето става свидетел на финия му вкус, или е включен в изключителни гурме рецепти, той може да ни утеши и да зарадва вкусовите ни рецептори.

В един момент това удоволствие може да се превърне във все по-голям лукс, от една страна заради климатичните промени, които влияят на производството, и от друга -заради инфлацията, която води до повишаване на цените му. Но нека оставим тези неприятно новини настрани.

Ако ви се прияде нещо с шоколад, винаги е по-добре да го приготвите вкъщи, отколкото да купувате полуфабрикати.

Работата с купени от вас съставки гарантира качеството на крайния резултат и най-важното - позволява рецептите да се правят само с наистина необходимите продукти, без да се добавят подобрители на вкуса. Затова ви предлагаме ултра лесна рецепта за шоколадов кейк с никакви вредни вещества и само с 2 съставки. Гурме насладата не е въпрос на комбинация от множество продукти, а от тяхното качество.

Снимка: iStock by Getty Images

За да приготвите нашия експресен шоколадов кейк, който ще утоли глада за сладко на 4 души, ще са ви необходими:

  • 4 големи яйца (за предпочитане пресни)
  • 255 г черен шоколад

Това е всичко.

Можете да използвате шоколад за готвене, но задължително проверете какво е съдържанието му на захар, за да знаете колко точно сладък ще стане кейкът.

Разделете яйцата на белтъци от жълтъци. В голяма купа, разбийте белтъците на сняг, докато получите плътна текстура и твърди връхчета.

Шоколада разтопете на водна баня.

В голяма купа изсипете жълтъците и прибавете разтопения шоколад. Разбъркайте. След това постепенно добавете разбитите белтъци на сняг с помощта на шпатула. Целта е да получите хомогенна смес, без да загубите въздушната текстура.

Изсипете сместа в леко намазнена форма за кекс и печете 20 минути в предварително загрята фурна на 180°C. Оставете леко да изстине преди да сервирате.

За повече изисканост, можете да декорирате с няколко резенчета свежи ягоди или малини.

Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: яйца черен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче