Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

С една идея риба тон: Да изкачим авокадо тоста на следващо ниво

Здравословен, супер вкусен и богат на хранителни вещества


Здравословният начин на хранене става все по-популярен и търсен поради различни причини - проблеми със здравето, промяна в килограмите или желание за подобряване на хранителния режим.

Балансираното хранене е важно от гледна точка на това, че благодарение на него тялото успява да се сдобие с нужните му за деня полезни вещества, които ще ви държат в кондиция и пълни с енергия.

Не винаги обаче така наречената здравословна храна е апетитна и с добър външен вид, а понякога отнема повече време да се приготви. Именно заради това все по-голяма част от специалистите по храненето насърчават похапването на повече полезната храна, показвайки в социалните медии интересни комбинации от продукти и дори изключително бързи рецепти, способни да ви заредят с по-голяма част от необходимите ви за деня нутриенти само с едно хранене.

Закуската е може би едно от най-сложните хранения през деня, що се отнася до разнообразие. Различните комбинации с овесени ядки омръзват бързо, а в приготвянето на сандвичи се стига лесно до еднообразие.

Днес ще ви представим една изключително лесна и супер здравословна алтернатива на сутрешния тост, която в момента не спира да се вихри на кулинарния моден подиум в Ню Йорк. Чудесно е също, че съставките са малко и изключително лесни за намиране.

Ако пък не сте почитатели на комбинацията между закуска и риба, тези сандвичи са страхотни за леки, но засищащи обяд или вечеря.

Нека видим какви продукти ще са ви необходими:

  • 1 консерва риба тон, отцедена
  • 2 филийки хляб, най-добре с квас
  • 1 авокадо, нарязано на ситно или смачкано
  • Няколко слайса червен лук, по желание, ако приготвяте сандвичите за обяд или вечеря
  • Морска сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Докато леко препичате двете филийки, намачкайте грубо авокадото и нарежете на тънко няколко слайса червен лук.
  2. Когато филийките се препекат, добавете половината от авокадото върху едната от тях, а останалата - върху другата.
  3. Сложете отгоре по една лъжица риба тон и малко от червения лук.
  4. Подправете с морската сол и пипера на вкус и поднесете веднага.

* За допълнителен протеин може да добавите поширано или сварено яйце към всяка от филийките.

Дайте оценка:

Тагове: червен лук хляб авокадо риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче