Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

С един удар - два заека: Мексиканска салата и плънка

Свежа и лека, с нея никога няма да сбъркате

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Рядко у нас ще ви сервират мексиканска салата с гарнитура от изпечени питки за тортила, но колкото по-мексиканско, толкова по-добре. Хубавото на тази рецепта е, че от нея става и отлична плънка за всякакъв вид сандвич в питка, така че използвайте я или самостоятелно за мезе, или като плънка - решението е ваше.

Снимка: iStock by Getty Images

Необходими продукти:

  • 1 питка за тортила
  • 1 връзка пресен лук
  • 4 чери домата
  • 200 г ориз, сварен
  • 100 г червен боб, сварен или от консерва
  • 100 г царевица, варена или от консерва
  • 3 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 2 с.л. кориандър нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180° я и нагласете на вентилатор.
  2. Нарежете тортилата на малки триъгълници и ги разпределете в тава, покрита с хартия за печене.
  3. Изпечете ги във фурната за 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави.
  4. Извадете ги от тавата и ги оставете да изстинат.
  5. Нарежете на ситно пресния лук и разполовете чери доматите.
  6. Добавете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре с лъжица за сервиране.
  7. Поднесете салатата с изпечените триъгълници тортила и поръсете със ситно нарязан кориандър.

 

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер кориандър пресен лук чери домати червен боб ориз тортила питки царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче