Рядко у нас ще ви сервират мексиканска салата с гарнитура от изпечени питки за тортила, но колкото по-мексиканско, толкова по-добре. Хубавото на тази рецепта е, че от нея става и отлична плънка за всякакъв вид сандвич в питка, така че използвайте я или самостоятелно за мезе, или като плънка - решението е ваше.
Необходими продукти:
- 1 питка за тортила
- 1 връзка пресен лук
- 4 чери домата
- 200 г ориз, сварен
- 100 г червен боб, сварен или от консерва
- 100 г царевица, варена или от консерва
- 3 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- 2 с.л. кориандър нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180° я и нагласете на вентилатор.
- Нарежете тортилата на малки триъгълници и ги разпределете в тава, покрита с хартия за печене.
- Изпечете ги във фурната за 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави.
- Извадете ги от тавата и ги оставете да изстинат.
- Нарежете на ситно пресния лук и разполовете чери доматите.
- Добавете всички съставки в купа и ги разбъркайте добре с лъжица за сервиране.
- Поднесете салатата с изпечените триъгълници тортила и поръсете със ситно нарязан кориандър.
ИЗБРАНО