Освен солта и пипера, реално другите подправки, описани тук, не са от такова значение и са напълно пожелателни - освен една. Но всичко по реда си.
Необходими продукти:
- 4 свински котлета
- Сол
- Черен пипер
- Масала
- Сумак
- Кетчуп
- Пушен червен пипер
- Ябълков оцет
- Гръцки зехтин (Extra-Virgin)
- Лимонов сок
- Соев сос
- Горчица
- Сокът от буркан кисели краставички
Начин на приготвяне:
- Начукваме месото "мъжката", докато то не стане почти на парцали. Така после можем пържолите преспокойно да ги приготвим само на тиган. Преди това, обаче, е нелоша идея да ги посолим и поръсим с черен пипер. Така с чукчето ще набием тези подправки навътре в тях.
- Размазваме с ръка няколко капки зехтин върху горната страна на всяка пържолка - по този начин подправките по-лесно ще полепнат по месото.
- Поливаме с малко кетчуп, обилно количество пушен червен пипер и по лъжичка горчица за всеки котлет. Разпределяме тази смес равномерно по повърхността на пържолите с помощта на четка.
- Време е за останалите подправки - масала, сумак, още сол и черен пипер.
- Поставяме пържолите в една купа и отгоре поръсваме със соевия сос, ябълковия оцет, още малко зехтин, както и лимонов сок.
- Отстрани изливаме халба бира, а после и нашата тайна съставка - сокът от буркан кисели краставички. Оставяме купата в хладилника за поне 3 часа. Ако смятате да ги приготвяте на следващия ден - още по-добре :)
- Малко разяснения относно това, което току-що направихме:
- Ако забелязхате, част от нещата, с които намазахме котлетите бяха кетчуп, пушен червен пипер, а после ги поляхме и с ябълков оцет. Именно от тези съставки се прави и прекрасния барбекю сос, който придава на всяко месо магичния пушен аромат. А най-голямата магия идва от мариноването в сока от кисели краставички. Дори да премахнем всички останали подправки, мариноването на свинско месо в този сок винаги работи безотказно.
Пожелаваме ви приятно кулинарстване!