Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле „Омъжи се за мен” – рецептата, която ще спечели всяко сърце

За приготвянето на това ястие ще ви е необходим само един тиган


Въпреки че е трудно да се посочи от къде идва произходът на ястието, "Омъжи се за мен" е толкова вкусно, че би накарало всеки, на когото го сервирате, да ви направи подобно предложение. Независимо дали все още търсите любовта на живота си, или просто искате да разнообразите рецептите си с пилешко, няма да сбъркате, ако приготвите това ястие.

Пилешките гърди се запечатват преди да се приготви сосът от чесън, пармезан и сушени домати, което се случва в същия тиган. Накрая се завършва с пресен босилек или магданоз, а ястието е готово за по-малко от 30 минути и ще ви е необходим само един тиган.

Ето няколко съвета, които ще улеснят готвенето ви:

Разполовете пилешките гърди: За да се сготвят по-лесно и да станат по-крехки, разрежете на две всяка от пилешките гърди.

Използвайте ситно настърган пармезан: Ако вие настъргвате пармезана, уверете се, че е фино, което ще гарантира лесното му разтопяване в соса. Оставете го на стайна температура преди да го добавите.

Купете сушени домати в зехтин: Те са най-подходящи за тази рецепта, защото са с нежна текстура и богат вкус.

Заложете на пресен лимонов сок и билки: Това е най-ярката част от вкуса на соса, затова е важно лимоновият сок и билките да са пресни.

Сервирайте "Омъжи се за мен" върху сварен ориз, паста, качамак или просто с хрупкав хляб, който да си потапяте в соса.

Необходими продукти:

  • 3 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 пилешки гърди, разрязани на половина
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън, смлени или настъргани на ситно
  • 1/4 ч.ч. сухо бяло вино
  • 3/4 ч.ч. пилешки бульон
  • 1/2 ч.ч. сметана за готвене
  • 1/3 ч.ч. сушени домати, едро нарязани
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • 1/4 ч.л. червен пипер на люспи или на вкус
  • 1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан
  • 1 с.л. пресен лимонов сок
  • 2 с.л. ситно нарязан пресен босилек или магданоз, за ​​гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Разбъркайте заедно 3 супени лъжици брашно и 1/2 чаена лъжичка фина сол в плитка купа или чиния. Леко потопете всяка страна от пилешките гърди в брашнената смес, като ги отупате от излишното количество.
  2. Загрейте голям тиган на средно висока температура и добавете 2 супени лъжици зехтин. Сложете месото на един слой и гответе, докато дъното стане златисто кафяво и пилето се освободи лесно от тигана. Ще отнеме от 3 до 4 минути.
  3. Обърнете пилето и го запечете от другата страна до готовност, още 2 до 4 минути. (Пилето трябва да достигне вътрешна температура от 73°С в най-дебелата си част) Извадете го в чиния и го оставете настрана.
  4. Намалете топлината до средна и добавете 3 скилидки чесън. Гответе, като разбърквате непрекъснато, около 30 секунди. Добавете 1/4 чаша сухо бяло вино и изстържете кафявите парчета от дъното на тигана. Оставете да къкри, докато изчезне миризмата на алкохол, около 1 минута.
  5. Добавете 3/4 чаша пилешки бульон, 1/2 чаша сметана, 1/3 чаша сушени домати, 1/2 чаена лъжичка сух риган и 1/4 чаена лъжичка люспи от червен пипер. Оставете да къкри, след което намалете температурата до средно ниска, за да продължи сосът да къкри.
  6. Добавете 1/2 чаша настъргано сирене "Пармезан" малко по малко, като разбърквате след всяко добавяне, докато се разтопи. Добавете 1 супена лъжица пресен лимонов сок и разбъркайте, за да се смесят.
  7. Сложете пилето в соса и оставете да къкри, докато се затопли и сосът леко се сгъсти, 4 до 5 минути.
  8. Сервирайте ястието гарнирано с 2 супени лъжици ситно нарязан пресен босилек.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино чесън пилешко пилешки бульон готварска сметана пресен босилек пармезан сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче