Печеното пиле е чудесен и лесен начин да осигурите вечеря за повече хора, без да се налага да влагате допълнителни усилия. Към него вървят всякакви гарнитури - от печени зеленчуци до картофено пюре, ориз или салата, което позволява да задоволите предпочитанията на всеки.
Често обаче части от пилето остават недоизядени и се превръщат във временен интериор в хладилника. Но това не е същественият проблем. Той се крие в претоплянето, което често прави това месо сухо и трудно за преглъщане. Затова днес решихме да ви предложим три различни начина, благодарение на които ще върнете сочността на пилешкото, все едно току-що сте го извадили от фурната.
В еър фрайър
Мислете за този уред все едно да пуснете фурната на програма с вентилатор. Така месото ще придобие отново хрупкава кожичка, без да се налага да го мажете с допълнително масло.
- Сложете пилешкото в кошницата на еър фрайъра.
- Настройте го на 175 градуса.
- Затоплете за 3-4 минути.
В микровълнова фурна
Използването на този уред сякаш започва да става отживелица, но ако все още имате такъв вкъщи, продължете да четете.
Проблемът на микровълновата фурна при претоплянето на месо с кост е, че топлината се разпределя неравномерно между тях. Все пак обаче има начин да се справите с това неудобство и той е следният:
- Сложете месото в подходяща чиния и го покрийте с навлажнена кухненска хартия.
- Пуснете уреда за 30 секунди няколко пъти, като след всеки път проверявайте дали е достигнало топлината, която искате.
Във фурната
Претоплянето във фурна не е най-бързият начин, но е гаранция, че всеки път пилето ще е сочно и с идеалната температура.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Сложете месото в тава и налейте в нея ½ ч.ч. бульон или вода, ако пилето е цяло, и по-малко течност, ако претопляте части от него.
- Покрийте тавата с алуминиево фолио.
- Печете, докато пилето се затопли, което ще отнеме около 20-25 мин.
- Накрая отстранете фолиото и оставете за още 5 мин., за да стане кожата отново хрупкава.