Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да си мариноваме гъби

По-лесно е, отколкото изглежда

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г гъби по избор
  • 150 мл ябълков оцет
  • 1 с.л. кориандър
  • 1 с.л. черен пипер, на зърна
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 ч.л. чили
  • 1 с.л. сол
  • 150 г кафява захар

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приговяне:

  1. Загрейте малка тенджерка заедно с оцета вътре. Добавете кориандъра, черния пипер, чесъна, чили подправката и солта.
  2. Засилете огъня и когато сместа заври, сложете на средна степен и варете за 5 мин.
  3. Добавете захарта и варете още 5 мин. с потоянно бъркане, за да може тя да се разтвори добре.
  4. Свалете съда от котлона, добавете гъбите и разпределете получената зимнина в буркани.
  5. Затворете ги с капачките и ги оставете в хладилника за поне час.
  6. Готовите мариновани гъби могат да се съхраняват така до 4 месеца.

Купете хаванчета за подправки

Те са идеални за приготвяне на песто, сосове, страхотни смеси от подправки и много други

 

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер кориандър чили ябълков оцет кафява захар мариновани гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче