Необходими продукти:
- 400 г гъби по избор
- 150 мл ябълков оцет
- 1 с.л. кориандър
- 1 с.л. черен пипер, на зърна
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 ч.л. чили
- 1 с.л. сол
- 150 г кафява захар
Начин на приговяне:
- Загрейте малка тенджерка заедно с оцета вътре. Добавете кориандъра, черния пипер, чесъна, чили подправката и солта.
- Засилете огъня и когато сместа заври, сложете на средна степен и варете за 5 мин.
- Добавете захарта и варете още 5 мин. с потоянно бъркане, за да може тя да се разтвори добре.
- Свалете съда от котлона, добавете гъбите и разпределете получената зимнина в буркани.
- Затворете ги с капачките и ги оставете в хладилника за поне час.
- Готовите мариновани гъби могат да се съхраняват така до 4 месеца.