След като са ясни двата възможно най-добри начина за размразяване на риба - под течаща студена вода и в хладилника, където трябва да престои една нощ - е време да обърнем внимание на тези методи, към които не бива да прибягвате в тази ситуация.
Ето как да НЕ размразявате риба.
В топла вода
Начинът може да изглежда по-бърз от този със студената вода, но е опасен от гледна точка на здравето ви. Ако споменатата причина не е достатъчна за да ви убедим, така със сигурност ще скашкате месото на рибата.
На стайна температура
Размразяването на каквато и да било бързо разваляща се храна, включително риба, на плота в кухнята, има потенциал да застраши здравето ви заради развиването на бактерии в самото месо.
В микровълнова фурна
Неравномерното загряване на храната, която попада в микровълновата фурна при размразяване, е възможно да я повреди, особено ако тя е по-деликатна, каквато е рибата. В случая, когато я извадите от уреда, може да забележите, че част от нея е сготвена, докато друга - все още замразена.
А и не е съвсем сигурно този метод колко е полезен за организма, затова не рискувайте.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.