Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да НЕ размразявате риба

Ако не подходите правилно, може да застрашите здравето си


След като са ясни двата възможно най-добри начина за размразяване на риба - под течаща студена вода и в хладилника, където трябва да престои една нощ - е време да обърнем внимание на тези методи, към които не бива да прибягвате в тази ситуация.

Ето как да НЕ размразявате риба.

 

В топла вода

Начинът може да изглежда по-бърз от този със студената вода, но е опасен от гледна точка на здравето ви. Ако споменатата причина не е достатъчна за да ви убедим, така със сигурност ще скашкате месото на рибата.

На стайна температура

Размразяването на каквато и да било бързо разваляща се храна, включително риба, на плота в кухнята, има потенциал да застраши здравето ви заради развиването на бактерии в самото месо.

В микровълнова фурна

Неравномерното загряване на храната, която попада в микровълновата фурна при размразяване, е възможно да я повреди, особено ако тя е по-деликатна, каквато е рибата. В случая, когато я извадите от уреда, може да забележите, че част от нея е сготвена, докато друга - все още замразена.

А и не е съвсем сигурно този метод колко е полезен за организма, затова не рискувайте.

Дайте оценка:

Тагове: риба

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче