Необходими продукти:
- 2 кг свински ребра
- 60 г краве масло
- 1 с.л. кафява захар
- 1 с.л. мед
- 2 ч.л. червен пипер
- 2 ч.л. кимион
- 1/3 ч.л. кайенски пипиер
- 2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. горчица на прах
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
- В купичка смесете солта, червения пипер, кимиона чесъна и горчицата на прах и ги разбъркайте хубаво.
- Натрийте ребрата с този микс от подправки.
- Използвайте плитката тава на фурната и я покрийте със слой алуминиево фолио, а отгоре сложете парчетата месо с костта надолу.
- Разтопете маслото на бавен огън в малка касерола, след което добавете меда, кафявата захар и кайенския пипер и разбъркайте. Отсипете 1/4 от получения сос в купичка и си го заделете за после.
- С останалата част полейте ребрата.
- Запечатайте тавата с още един пласт фолио и печете мръвките за час и половина.
- 15 мин. преди за изтече това време трябва да свалите фолиото и да полеете ребрата със заделената по-рано част от маслената смес и я разнесете с четка.
- Поднесете готовото ястие с наситнен магданоз.