Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хитрост за по-вкусни свински ребърца

Изпробвайте този метод, няма да съжалявате

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
90’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 кг свински ребра
  • 60 г краве масло
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. мед
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. кимион
  • 1/3 ч.л. кайенски пипиер
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. горчица на прах
  • 1 ч.л. сол

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса.
  2. В купичка смесете солта, червения пипер, кимиона чесъна и горчицата на прах и ги разбъркайте хубаво.
  3. Натрийте ребрата с този микс от подправки.
  4. Използвайте плитката тава на фурната и я покрийте със слой алуминиево фолио, а отгоре сложете парчетата месо с костта надолу.
  5. Разтопете маслото на бавен огън в малка касерола, след което добавете меда, кафявата захар и кайенския пипер и разбъркайте. Отсипете 1/4 от получения сос в купичка и си го заделете за после.
  6. С останалата част полейте ребрата.
  7. Запечатайте тавата с още един пласт фолио и печете мръвките за час и половина.
  8. 15 мин. преди за изтече това време трябва да свалите фолиото и да полеете ребрата със заделената по-рано част от маслената смес и я разнесете с четка.
  9. Поднесете готовото ястие с наситнен магданоз.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло червен пипер горчица на прах свинско кафява захар мед кимион лют пипер чесън на прах