Италия е родината на най-изисканите масла и оцет в света. Различните нива на стареене дават на тези продукти превъзходен вкус, на който можете да се наслаждавате както в ежедневното готвене, така и за специални поводи.
Балсамовият оцет произхожда от Италия, но е много популярен в цял свят. Този тип оцет е създаден в две специфични области в Италия: Модена и Реджо Емилия. Според традиционните методи тези райони в Италия осигуряват идеални условия за производство на оцет. Тяхната комбинация от много горещи лета и студени зими създава най-добрия климат за узряване и ферментация на гроздовата мъст. Още от Средновековието, датирайки от 1046 г., се произвежда оцет в Модена и Реджо Емилия.
Има две версии на този специален италиански продукт: оригиналният традиционен (Aceto Balsamico Tradizionale) ЗНП се прави от редукция на варен бял гроздов сок Trebbiano. Вторият е GPI. По-евтин е, но също е много вкусно да се готви с него.
Традиционният Aceto balsamico di Modena и Traditional Aceto balsamico of Reggio Emilia са защитени и всеки отделен детайл за това как се произвежда и отлежава "черното злато" е регламентиран. Поради стандартите на консорциумите в тези два региона се регулира не само формата на бутилката, но дори и фолиото, което покрива капачката. Вижте 10 интересни вида гурме оцет от Италия, които трябва да опитате:
Балсамов оцет от Модена (12 годишен)
КупиБалсамовият оцет от Модена е ценен източник на витамини, минерали, антиоксиданти, полифеноли и биофлавоноиди, които спомагат за повишаване на имунитета и забавят стареенето. Той подобрява храносмилането и перисталтиката и е добър антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, възстановява красотата и здравето на кожата, стимулира кръвообращението, укрепва кръвоносните съдове и намалява риска от поява на тромби.
Нефилтриран ябълков оцет с джинджифил и куркума Био
КупиТози оцет притежава жизнеността на джинджифила и хармонията на куркумата. Може да се пие чист, разреден с вода и лед за фантастична напитка или като подправка към зеленчуци на скара. Натуралният сайдер е извлечен от био ябълки, пресовани като суров ябълков сок и естествено ферментирали в оцет. Продуктът не е термично обработен или пастьоризиран. Вкусът му е кисел и леко пикантен, което придава апетитен завършек на ястия, сосове и салати.
КупиКокосовият оцет се характеризира с мек аромат и сладникав вкус. Той може да се използва точно като ябълковия оцет. Подходящ е за добавка към маринати, салатни дресинги и сосове. От кокосовия оцет се приготвя щадяща червата напитка за подпомагане на храносмилането, като смесите 1 с.л. оцет в чаша вода, с щипка лимон и кокосов нектар.
КупиОсвен класическа подправка на ориз за суши, оризовият оцет може да се използва и за овкусяване на салати, маринати, сосове и дипове. Придава чудесен вкус на бобове и лещи.
Традиционен балсамов оцет от Модена
КупиБалсамовият оцет е гениален продукт, доказал своите предимства през вековете. Той придава на храната великолепен вкус и има редица ползи за здравето. Ако сте ценители на добрата кухня и залагате на качествените суровини, Traditional Balsamic Vinegar Of Modena Dop 12 Years Old ще отговори на всички ваши очаквания!
КупиБалсамовият дресинг най-често се използва за салати, сирена, пресни плодове, десерти, сосове, но може и да се слага върху готови ястия, преди да бъдат сервирани или в края на готвенето. Оказва положително въздействие върху много органи и системи на организма.
КупиОцетът Шери е уникален продукт, характеризиращ се със своя махагонен цвят и интензивен, наситен аромат. Притежава силен вкус, който подобрява ястията и добавя отличителна нотка на сосовете, салатите и винегретите.
КупиБалсамовият оцет Aceto Balsamico Di Modena Andrea Milano Foglia Azzurra е вкусна и полезна добавка, която зарежда тялото с витамини, минерали, антиоксиданти и други важни вещества. Разработен специално за съчетаване с червено месо и различни видове риба, той ги превръща в истински гурме ястия!
КупиБлагодарение на основната си съставка - нар, оцетът съдържа протеини, ензими и антиоксиданти, особено полифеноли, които помагат в борбата с лошия холестерол и имат добър ефект върху контрола на кръвното налягане и здравето на сърцето. Оцетът от нар е ефективен регулатор на метаболизма и помага за усвояването на основните минерали, присъстващи в храната.
Традиционен балсамов оцет от Модена (25 годишен)
КупиТрадиционният балсамов оцет от Модена (25 годишен) е висококачествен балсамов оцет, отлежал 25 г. в дървени бъчви. Благодарение на приятната си плътност и деликат вкус, той е високо ценен от професионалистите и любителите на гурме храната. Тази традиционна подправка е източник на богат комплекс от витамини и минерали, които оказват благоприятно влияние върху процесите в човешкото тяло.
В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.