Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Два навика в кухнята, които ще спасят стомаха и живота ви

Готвенето с мазнина не е за подценяване, особено за начинаещи

Досадните действия, които трябва да предвидим в кухнята, могат да бъдат истински препъни камък в приготвянето на храната.

Когато сте наистина гладни, последното нещо, за което се сещате например е да загреете фурната предварително. Тази проява на досетливост обаче ще скъси времето за готвене и ще помогне на пълните чинии да стигнат по-бързо до масата.

Превръщането на нещо в навик е безпогрешен компас към мултитаскинга, затова нека разгледаме още два примера, чието умение успеете ли да развиете, със сигурност ви чака много светло бъдеще в кухнята.

Използването на скарата е бърз, удобен и невероятно вкусен начин да сготвите у дома. Няма значение дали печете зеленчуци или месо, апетитните загорели резки по тях определено възбуждат апетита. Ако не загреете добре предварително скарата обаче, всичката храна, поставена върху нея, ще залепне. Затова - преди да започнете да подготвяте продуктите си, завъртете копчето на скарата. Невероятно просто действие за гарантирано перфектен резултат.

Малко по-различен е казусът, когато говорим за пържене.

Да сложите да загрявате олио в тиган на силна степен и да отидете да си досгънете прането е по-лоша идея, отколкото да се появите на романтична среща по анцуг.

Първо, мазнината ще започне да пуши, което е сигурен знак, че предстои да се запали, а вие - да започнете да крещите от безпомощност.

Без паника! Ако това наистина се случи, в никакъв случай не носете съда под обилната струя вода на мивката. Опасността, която се крие зад това уж безобидно действие, не е за подценяване, тъй като запалената мазнина, в комбинация с вода, се превръща в истинска бомба без закъснител. Най-лесното нещо, което да направите в този случай, е да изсипете в съда един пакет сол.

Като изключим този краен сценарий и се върнем в момента, когато олиото все още пуши, но не се е запалило, по-добре го дръпнете от котлона и не слагайте храна в него. Мирисът на изгоряло ще попие в продуктите и крайният резултат никак няма да ви задоволи.

Какъв е изводът - повече внимание в процеса на пържене. Олиото изисква специално внимание заради своята деликатност и взривоопасна природа.

Дайте оценка:

Тагове: олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче