Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да си приготвите домашен червен пипер в еър фрайър е фасулска работа

Следвайте няколко лесни стъпки


Най-лесно е да си набавим подправките от магазина. Но всъщност, не малка част от тях можем да приготвим сами у дома, особено от билки, които са лесни за отглеждане. Колкото и странно за звучи, същото важи и за червения пипер и спазвайки само няколко лесни стъпки, ще се наслаждавате на богатия му вкус само след няколко часа.

Какви са съставките, които ще са ви нужни

За да си приготвите домашен червен пипер ще са ви необходими сладка червена чушка, люта червена чушка, ако искате да е пикантен, и ейр фрайър.

Дръжте в ума си, че прекалено лютият червен пипер не е особено приятен за небцето, затова следвайте съотношението 1:1 на двата вида чушки.

Снимка: Unsplash

Как да го приготвите

Измийте добре и подсушете сладките чушки с кухненска хартия, след което ги почистете от семките и дръжките. Лютите ги оставете цели.

Разрежете сладките чушки по дължина на ленти, а лютите - на четири части, като запазите семките, тъй като точно те ще придадат повече пикантен вкус на пипера. Сложете ги върху решетка, а не директно в кошницата на еър фрайъра, след което включете уреда на програма "дехидратация" и го настройте на 60 градуса за 6 часа.

Извадете чушките от еър фрайъра и ги оставете да изстинат. Поставете ги в блендер или чопър и ги смелете до консистенцията, която предпочитате - фин прах или по-едри люспи.

Ето как да си приготвите сами домашен червен пипер, в който да сте сигурни, че няма вредни добавени вещества.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче