Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Да си оближем пръстите: Как да приготвите бутчета с най-хрупкавата кожа

Ще са ви необходими само три допълнителни съставки

Ако искате да приготвите пилешкото месо с невероятно хрупкава кожичка, продължавайте да четете.

За целта ще са ви необходими само сол, олио и черен пипер и с тези няколко прости съставки ще превърнете обикновените наглед парчета пиле в бърза и ефектна протеинова вечеря.

Бутчетата са идеални както за ежедневното ви меню, така и за по-празнични събития. Рядко се намира човек, който не обича това месо, а приготвено по този начин ще накара накрая всеки да оближе пръстите си.

Съдът, който е хубаво да използвате за тази рецепта, е важно да може да бъде пъхнат направо в печката, след като пилешкото е претърпяло първата си термична обработка на котлона. Най-добра работа ще свърши чугуненият тиган, тъй като дъното му е достатъчно дебело, за да спомогне за отделянето на повече мазнина от месото, което помага на коричката да остане още по-хрупкава.

Необходими продукти:

  • 6-8 горни пилешки бутчета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

  1. Попийте месото с кухненска хартия и го подправете от двете страни със сол и черен пипер.
  2. Загрейте олиото в тигана на средна към висока температура.
  3. Сложете бутчетата с кожата надолу. Запържете ги за 8-10 мин., или докато кожата покафенее.
  4. Преместете тигана във фурната без да обръщате месото. Печете го за 10-15 мин. и чак тогава го обърнете, след което продължете да го готвите още 5 мин.
  5. Ако използвате кухненски термометър, той трябва да показва 74 градуса в най-дебелата част от бутчетата. Така ще сте сигурни, че месото е сготвено добре.
  6. Поднесете със салата или друга гарнитура.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер олио пилешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче