Ако искате да приготвите пилешкото месо с невероятно хрупкава кожичка, продължавайте да четете.
За целта ще са ви необходими само сол, олио и черен пипер и с тези няколко прости съставки ще превърнете обикновените наглед парчета пиле в бърза и ефектна протеинова вечеря.
Бутчетата са идеални както за ежедневното ви меню, така и за по-празнични събития. Рядко се намира човек, който не обича това месо, а приготвено по този начин ще накара накрая всеки да оближе пръстите си.
Съдът, който е хубаво да използвате за тази рецепта, е важно да може да бъде пъхнат направо в печката, след като пилешкото е претърпяло първата си термична обработка на котлона. Най-добра работа ще свърши чугуненият тиган, тъй като дъното му е достатъчно дебело, за да спомогне за отделянето на повече мазнина от месото, което помага на коричката да остане още по-хрупкава.
Необходими продукти:
- 6-8 горни пилешки бутчета
- Сол и черен пипер на вкус
- 2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- Попийте месото с кухненска хартия и го подправете от двете страни със сол и черен пипер.
- Загрейте олиото в тигана на средна към висока температура.
- Сложете бутчетата с кожата надолу. Запържете ги за 8-10 мин., или докато кожата покафенее.
- Преместете тигана във фурната без да обръщате месото. Печете го за 10-15 мин. и чак тогава го обърнете, след което продължете да го готвите още 5 мин.
- Ако използвате кухненски термометър, той трябва да показва 74 градуса в най-дебелата част от бутчетата. Така ще сте сигурни, че месото е сготвено добре.
- Поднесете със салата или друга гарнитура.