Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Здравословно тристепенно лятно меню

Съчетайте тези ястия в една незабравима и полезна вечеря

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

През лятото сме благословени с хубаво време и изобилие от свежи продукти. Ето една идея за тристепенно меню, което е хем засищащо, хем леко и съответно много подходящо за горещините.

Гаспачо по нашенски

Тази супа от пресни домати, тиквичка, чушка, лук, прясна целина, чесън, магданоз, олио, оцет и риган е много полезна и е отлична за събуждане на апетита. Всички съставки се миксират в блендер, след което готовата смес се оставя за поне час в хладилника.

Снимка: iStock by Getty Images

Грилован гювеч

Това е лека зеленчукова гарнитура и е чудесен избор за лятото. Прави се от тиквички, изпечени на скара или грил тиган. Гриловат се още и резени патладжан, червени чушки и червен лук. Когато продуктите хванат лека коричка, се поставят в подходяща тава и се овкусяват с наситнен чесън, резени домати, мащерка, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Всичко се пече заедно, докато зеленчуците омекнат и поемат ароматите един от друг.

Снимка: iStock by Getty Images

Пиле на шише

Взима се цяло пиле, обтрива се със смес от сол, черен и червен пипер, риган, зехтин, лимонов сок и мащерка. Фурната се загрява предварително на 180 градуса, а през това време в една чаша се излива съдържанието на половин бутилка бира, долива се сода и пилето се нанизва върху шишето. В тавичката се налива малко вода, слага се птицата и се пече до готовност. Излишната бира се изпива.

Снимка: iStock by Getty Images

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер бира олио червен лук домати магданоз целина пиле оцет риган чушки червени чушки тиквички сода лимонов сок патладжан кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче