Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусно и неочаквано: Ястия с ябълки

На много места по света ги използват и за солени гозби

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Ябълките са плод, който обикновено свързваме със сладки десерти като торти и кексове. Но те могат да бъдат също толкова вкусни и в солени ястия, като по този начин се добавя допълнителна свежест и леко кисела нотка.

Печено свинско с ябълки и лук

Това класическо ястие е популярно в много европейски кухни. Месото се пече заедно с нарязани ябълки и лук, което му придава лек сладък вкус и аромат. Ябълките омекват и се карамелизират по време на печенето и по този начин отлично овкусяват останалите продукти.

Салата с рукола и синьо сирене

Тя е идеална за един лек обяд, независимо от сезона. Руколата и синьото сирене внасят пикантен контраст, докато ябълките добавят сладост и хрупкавост. Често в тази рецепта се добавят кедрови ядки или орехи.

Пилешки гърди с камембер

Ето едно изискано ястие, което може да бъде приготвено бързо и лесно. Нарежете ябълката на тънки филийки и я смесете с парчета камембер. Поставете плънката между две пилешки гърди и запечете във фурната. Резултатът е един много ефектен специалитет с богат и кремообразен вкус.

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Киш с ябълки и бекон

Кишът традиционно се прави с яйца и сметана. Добавянето на ябълки и бекон превръща класиката в нещо специално. Ябълките придават сладост, която се балансира от соления вкус на бекона. Това ястие е чудесно както за закуска, така и за вечеря.

Супа от тиква

Тиквената супа е любима есенна рецепта, но добавянето на ябълки ѝ придава нов и освежаващ вкус. Те подчертават естествената сладост на тиквата и добавят приятна киселинност. Супата е идеална за студените дни и може да се сервира с крутони или печени тиквени семки.

Картофена салата с ябълки и целина

Тази класическа гарнитура придобива съвсем нов смисъл с добавянето на две интересни съставки. Ябълките придават сладост и хрупкавост, докато целината добавя свежест и приятно горчив вкус. Тази салата е перфектна за барбекюта на двора и друг вид събирания с приятелите или семейството.

Дайте оценка:

Тагове: рукола целина ябълки свинско пилешко супа бекон тиква картофи тиквено семе синьо сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче