Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

В най-малкия и скъп ресторант в света

Solo Per Due не е обикновен ресторант, и то не само заради миниатюрните си размери

От Галина Чолакова Галина Чолакова

Пламтящи свещи, сребърен звънец за повикване на сервитьора - и само една елегантно подредена маса за двама...звучи и изглежда идилично наистина. Шампанското, най-добрите вина и украсата се заплащат допълнително, а посетителите се наслаждават(безплатно) на изглед към древна римска вила.

Собствениците на Solo Per Due твърдят, че това е най-малкото заведение за изискани ястия не само в Италия, но и в света, пише CNN. Идеално за романтични вечери, то е отворено целогодишно за обяд и вечеря, но няма меню. Сервираната храна е съобразена с вкусовете и желанията на клиентите.

Снимка: soloperdue.it

Малката трапезария е част от селско каменно имение от 20 в., разположено близо до село Ваконе, северно от Рим. Съществуват строги правила за поверителност, дискретност и тайна. Усещането е почти като за спийк изи баровете по време на Сухия режим в САЩ - с изключение на факта, че заведението е широко рекламирано и рецензирано, а местоположението му е известно.

Резервациите се правят по телефона, вечер, и се потвърждават 10 дни преди събитието. Подробностите за персонализираното ястие се определят в момента на потвърждението.

Съществуват строги правила. Посетителите не могат да влизат, когато пожелаят, за да разгледат вътре, преди да направят резервация. Вечерята не може да бъде отменена в последния момент. Гостите трябва да пристигнат в определен час, договорен от собствениците, които приготвят и сервират изисканата храна.

Часът на пристигане е от ключово значение. Гостите трябва да се обадят, когато са на път, 30 минути преди да пристигнат, и никога да не идват твърде рано, защото в противен случай ще намерят затворен вход и няма кой да ги посрещне. Ресторантът е резервиран месеци предварително поради малкия си размер. Цената не е за всеки - една вечеря за двама струва 500 евро.

Снимка: soloperdue.it

"Не е ресторант"

Собствениците, екип от трима местни предприемачи в областта на добрата кухня, които управляват Solo Per Due от 33 години, отказват да споделят имената си, освен ако не сте резервирали вечеря. Те казват, че това е гаранция за пълна дискретност и засилване на мистериозния чар на мястото.

"Това не е ресторант - ние предлагаме уникално, интимно изживяване, което е в основата на нашата десетилетна репутация. Така че не става въпрос за нас или за това кои сме ние - ние сме в сянката. Всичко е за посетителите", казва един от собствениците, който се подписва като "г-н Ремо".

Снимка: soloperdue.it

"Хората, които идват тук, не са просто клиенти. Те са гости, за които се грижим изключително много. Ние ги глезим и гарантираме, че този специален момент е точно такъв, какъвто те искат да бъде. Всичко е съобразено с техните нужди."

Сервитьорът е винаги на разположение, но остава скрит, освен ако не е специално повикан, за да не изглежда натрапчив. Гостите могат да го повикат чрез малко сребърно звънче.

Изработена по мярка трапезария

Местоположението е невероятно. Solo Per Due е заобиколен от екзотична градина с различни видове палми от цял свят, с изглед към археологически обект. Имението е разположено в имение, в чиито земи се намират руините на древна римска вила, която гостите могат да посетят. С цветните си мозаечни подове и каменни колони, се твърди, че тя е принадлежала на древния поет Хораций. В деня на вечерята входът и градината са окичени с пламтящи свещи, за да посрещнат гостите.

"След като резервацията бъде потвърдена, нашите гости ще изберат точното многостепенно меню, независимо дали става въпрос за риба или месо, десерт, вино, музикалният фон и цветната украса. Приготвяме на място само сезонна италианска храна, съчетана с първокласно вино", казва Ремо.

Той държи да подчертае двете златни правила - никога не отменяйте резервация в последния момент и никога не пристигайте по-рано от определеното ви време. "Грижим се също така за двете имена, които да бъдат изписани върху тортата, която е във формата на сърце, за специалната фраза, която да бъде написана на картичката, върху цветята, и за музикалния фон, избран от посетителите", добавя Ремо.

Цялата статия можете да прочетете в Trip.

Дайте оценка:

Тагове: паста

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче