Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три ресторанта в Солун, които задължително трябва да посетите

От Росица Костадинова Росица Костадинова

Ненужно е да отбелязваме, че тежкият студ навън провокира в нас само и единствено мечти за топло време, плажове на една ръка разстояние и вкусни ястия с пресни продукти. И всичко това - с лек гръцки привкус!

Когато навън е зима и всички сме се прибрали в домовете си, малко неща могат да ни направят по-щастливи от мисълта за дълги среднощни разходки по главната улица на Солун, лекият морски бриз, който нежно гали всичките ни сетива, напомняйки ни за богатството от вкусове и аромати на гръцката кухня, предшествали скитането ни из града в малките часове на нощта.

Когато говорим за гръцка кухня, винаги в главата ни изниква асоциация за възможната любов между морето и земята. Богата гръцка салата с топли, току-що откъснати от градината домати, и парченца топящо се в устата сирене фета. А около нея малки чинийки с всевъзможни домашно приготвени по фамилна рецепта разядки. Или може би плата, отрупани с морски дарове и прясна риба от сутрешния улов на местните рибари.

И всичко това продружено от чаша узо, без лед, но само с две капки вода.

Независимо дали сте решили да се насладите изцяло на гръцката кухня и да се впуснете в приключението за сетивата, което тя предлага, или искате да прекарате незабравима вечер с приятели, на фона на приятната хармония между гръцка музика, хубаво узо и маса, отрупана с мезета, които да му подхождат, ние сме ви подготвили списък с три предложения за ресторанти в Солун, които задължително трябва да посетите.

Meze Meze

Всички ястия в Мезе Мезе се приготвят с пресни и местни продукти. Ресторантът е перфектен избор за семейна вечеря. Препоръчваме ви да си поръчате хубава салата и поне три различни вида предястия, които да правят компания на чашата вино от местни изби.

Адрес: Konstantinou Karamanli, 2, Kordelio

Loupino 

Вкусна храна, жужаща атмосфера и модерен привкус на гръцката традиционна кухня. Препоръчваме ви да опитате пресните миди и агнешките котлети. Всичко е приготвено с пресни продукти и е поднесено с усмивка.

Адрес: Katouni 4, Thessaloniki 54625, Greece

Ciel Bar

Ciel Bar е мястото, на което отиваме след дълга разходка през деня по солунските улици. Доста подходяща локация за дълъг брънч, придружен с няколко чаши вино или кафе. А само да обърнете поглед и очите ви се пълнят с красотата на морето и залива Термиакос.

Адрес: Megalou Alexandrou Ave, 12, Nea Paralia

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче