Червеното вино е не само любимата напитка на много хора, но и идеалното допълнение към различни видове ястия. Неговият богат и наситен вкус може да подобри вкуса на храната. Ето три предложения, с които можете да го съчетаете.
Печено телешко с билки
Това е едно класическо ястие, което е винаги актуално. Телешкото месо, подправено със свежи билки като розмарин, мащерка и градински чай, се пече бавно, а това позволява на ароматите да се смесят добре. Добавете малко червено вино и към соса, за да постигнете един богат и пикантен вкус. Специалитетът върви добре с плътни червени вина като "Каберне Совиньон" или "Пино Ноар".
Гъбена лазаня
Тя е изискан вегетариански вариант на класическата италианска рецепта, с който със сигурност ще впечатлите вашите гости. Тестените кори се редуват със слоеве спанак и гъби. Ястието се запича до златистокафяво, като така се постига неустоим контраст между меката плънка и хрупкавата коричка, покрита с разтопен кашкавал. В случая са подходящи червени вина като "Зинфандел" или "Кианти Класико".
Агнешки котлети с розмарин и пюре от карфиол
Сравнително лесно за приготвяне ястие, към което няма как да останете равнодушни. Крехките агнешки котлети, овкусени съвсем простичко със сол, черен пипер и розмарин, се приготвят на тиган или грил, докато станат златистокафяви отвън и сочни отвътре. Сервирайте ги с пюре от карфиол, смесен с масло, чесън и черен пипер. Тук отлични биха били по-леки червени вина като "Божоле" или "Розе".