Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По следите на картофената салата

По света има много нейни разновидности, нека се запознаем с тях

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Традиционната рецепта включва варени картофи, лук, майонеза и сол, но има безброй вариации, които могат да допринесат за един още по-оригинален вкус. Наскоро ви запознахме с нейните най-разпространени версии по света.

Но търсенето продължава, така че ето още няколко от тях. Вижте какво ги отличава и ги прави неповторими.

Гръцка: Гръцката картофена салат съчетава варени картофи, червен лук, черни маслини, сирене, пресен кориандър и дресинг от зехтин, лимонов сок и чесън. Тя е по-лека и свежа от традиционните рецепти заради мекия вкус на фета сиренето и освежаващите цитрусови нотки от дресинга.

Снимка: iStock by Getty Images

Южноамериканска картофена салата: Тук се използват варени картофи, царевица, черен боб, чушки, лук, кориандър и дресинг от соев сос, зехтин и лимон. Трябва да се внимава със солта заради използването на соев сос в рецептата. Сервира се охладена.

Френска: Френската картофена салата се приготвя с варени картофи, твърдо сварени яйца, кисели краставички, лук, дижонска горчица и зехтин. Този вариант е кремообразен и леко пикантен, с хрупкави парченца зеленчуци, които я правят много приятна за хапване.

Снимка: iStock by Getty Images

Италианска: Към варените картофи се добавят още аншоа, каперси, маслини, лук, чесън и дресинг от лимонов сок, зехтин и риган. Този вариант е отличителен с морския вкус на аншоата и екзотичните каперси, които се смесват добре с останалите съставки.

Изберете си онзи вариант, който най-много ви допада и задължително го опитайте, особено през летните месеци. Не забравяйте да поднесете и с чаша разхлаждащо питие.

Дайте оценка:

Тагове: лук картофи маслини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче