Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Няма нищо по-лошо от преварено брюкселско зеле! Какво наистина яде Гордън Рамзи?

Той държи класациите за най-безпардонния и лесно избухлив готвач, който не се притеснява да използва нецензурни думи, при това с лекота. Всъщност този негов образ е малко пресилен и сякаш изграден, за да привлича аудитория към кулинарните предавания, водени от него с невероятен успех.

Гордън Рамзи е изключително семеен тип и обича да прекарва времето си у дома сред близките си. Той е способен да вдъхнови всеки в кухнята, както го прави и с децата си.

Най-важното, което иска любителите готвачи да са наясно, щом хванат ножа и дъската за рязане, е познаването на всяка съставка, която използват. Така, по думите му, ще им бъде по-лесно да съчетават вкусове и миризми, дори да се сблъскват с тях за първи път.

Въпреки че готвачите по презумпция трябва да ядат всичко, фактите смело оспорват това твърдение. И те са хора и имат вкусови предпочитания, така че и самият Гордън Рамзи - безкомпромисен в кухнята - прави някои лични компромиси, що се отнася до храната, която яде.

Затова нека видим какво с удоволствие избягва да похапва британският готвач, какво наистина обича да слага на масата у дома и кои ястия би ял за последно, "преди да напусне тази Земя".

Рамен, свинско и едно пътуване до Испания

Със сигурност в кариерата си Гордън Рамзи е опитвал доста странни комбинации от вкусове. За такъв конкретен случай той споделя, когато е на гости при свой приятел готвач в Испания. Кулинарът приготвя свински котлет на скара заедно с ревен - доста нетипично съчетание на продукти.

"Когато започна да готви, честно казано не мислех, че ще се получи. И щом опитах, си помислих - леле, това наистина е вкусно!", казва Рамзи.

В някои страни, особено в САЩ, ревенът се използва главно в приготвянето на десерти, но кухните на други държави го комбинират с картофи и спанак например. Ето защо, сготвен с месо, ревенът добива съвсем друга роля и разгръща по особен начин вкусовете си, зашеметявайки дори готвач като Гордън Рамзи.

Преварено брюкселско зеле

Когато решава да става професионален готвач, Рамзи си поставя за цел да опита всяка храна, изпречила се на пътя му, независимо дали става въпрос за панирана тарантула или говеждо Уелингтън. И гледайки този безкомпромисен кулинар, човек истински би му повярвал.

Нещата обаче съвсем не стоят така. Оказва се, че съществува храна, която Рамзи не може да понася и тя не е какво да е, а зеленчук - "Няма нищо по-лошо от преварено брюкселско зеле! Миризмата е отвратителна!", споделя той.

Последно ястие

В края на деня, дори след всички гурме ястия в кухнята, Гордън Рамзи предпочита да завърши с домашно приготвена храна.

Затова и ако трябва да избира какво да бъде последното му ястие преди да умре, той би се спрял на овчарски пай по рецепта на неговата майка и горещ шоколадов фондан, гарниран със сладолед. Много по-прости ястия от тези, които приготвя обичайно за хората в неговите ресторанти.

Небрежна вечеря

Рамзи обича просто приготвената храна, затова и у дома набляга на този вид готвене. Това, което британският готвач ще ви посъветва да си направите за бърза и неангажираща вечеря само с няколко продукта, е следното.

Трябват ви спагети, чили, чесън, ситно нарязан шалот и зехтин. Пастата се сварява, а зеленчуците се запържват в зехтина. Когато са готови, се добавят и спагетите, колкото да попият овкусената вече мазнина. Накрая ястието се завършва с хубава консерва риба тон.

Бон апети!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук чили

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче