Мексиканската кухня е известна със своето разнообразие и богатство от вкусове, като тя доста често включва морски дарове в своите ястия. Ето и няколко от най-често готвените от тях, които по един вълшебен начин ще ви пренесат директно на бреговете на Мексико.
Севиче
Севиче е едно от най-известните мексикански ястия с риба. Прави се от морски дарове, мариновани в цитрусов сок, обикновено лимонов или такъв от лайм. Обикновено се добавят лук, кориандър, домати, люти чушки и авокадо. Севичето може да бъде сервирано като предястие или основно ястие.
Фиш такос
Това е една любима храна в Мексико, която често се предлага "на всеки ъгъл". Това са тортили, пълнени с пържена или печена риба, гарнирани с различни видове сос, зеле и понякога авокадо. Често се сервират с резенчета лайм за свежест.
Моле Верде с риба
Моле верде е сос, приготвен от различни съставки като люти чушки, домати, кориандър, ядки и подправки. Когато се комбинира с риба, това ястие предлага уникална комбинация от аромати. Моле верде придава леко пикантен и свеж вкус на рибата.
Скариди а ла Веракрузана
Скаридите се приготвят в доматен сос с каперси, маслини, лук, чесън и люти чушки. Ястието е известно със своя балансиран вкус и аромат.
Рибена чорба по мексикански
Рибената чорба е традиционно мексиканско ястие. Бульонът се приготвя от различни видове риба, съчетани с доматено пюре, картофи, моркови, целина и царевица. Слагат се още кориандър, черен пипер, кимион и люти чушки.