Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 15 минути: Рибена чорба по съседски

Това е една много лесна и вкусна рецепта

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 1.5 кг филе от лаврак или сьомга
  • 1.5 л зеленчуков бульон
  • 1 глава кромид лук
  • 2 моркова
  • 3-4 картофа
  • 2 стръка целина
  • 1 клонка розмарин
  • 2-3 зрънца анасон
  • 2 дафинови листа
  • 1 люта чушка
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Кората и сокът от 1 лимон
  • Мащерка
  • Зехтин
  • Резени лимон, за сервиране

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Сложете филето в тенджера, заедно с бульона. Включете котлона на средна температура и когато всичко заври, оставете всичко да покъкри за 40 мин.
  2. Извадете внимателно месото в една чинийка настрана и прецедете бульона. Изплакнете тенджерата и го излейте обратно в нея.
  3. Нарежете лука на ситно, морковите и картофите на едро, а стъблата целина оформете на тънки лентички.
  4. Добавете тези зеленчуци към бульона, заедно с дафиновите листа, анасона, лютата чушка, розмарина, настърганата кора и изцедения сок от 1 лимон и овкусете с черен пипер и сол.
  5. Варете чорбата за около половин час на умерен огън.
  6. Ако във филетата има кости, отстранете ги и накъсайте месото на парченца. Добавете го в тенджерата и разбъркайте. Добавете наситнените листа от целината.
  7. Овкусете всяка порция с 2 с.л. зехтин и поднесете резени лимон.

Да ви е сладко!

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

 

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин черен пипер лаврак розмарин мащерка дафинов лист моркови целина лимон картофи люти чушки сьомга анасон кромид лук зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче