Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крокетите, които ще ви доставят след 30 години

За тях има 30-годишен списък с чакащи, а вече се трупат и нови клиенти

От Галина Чолакова Галина Чолакова

Защо чакането си струва?

Изключително желаните Extreme Croquettes са един от четирите вида крокети от телешко месо Кобе, които се предлагат в Asahiya. Не можете да чакате три десетилетия? За крокетите от говеждо месо "Премиер" на магазина в момента се чака четири години.

"Започнахме да продаваме продуктите си онлайн през 1999 г.", обяснява Шигеру Нита, трето поколение собственик на Asahiya, пред CNN. "По това време предлагахме Extreme Croquettes като пробен продукт.."

Израснал в Хього, Нита посещава местните ферми и търгове за говеждо месо с баща си още от малък. Поема магазина през 1994 г., когато е на 30 години. След като експериментира с електронната търговия в продължение на няколко години, той осъзнава, че клиентите се колебаят дали да платят голяма сума за първокласно говеждо месо онлайн.

Тогава той взема смело решение. "Продадохме Extreme Croquettes на цена от 270 йени (1,8 долара) за брой... Само говеждото месо в тях струва около 400 йени (2,7 долара) на парче. Направихме достъпни и вкусни крокети, които демонстрират концепцията на нашия магазин като стратегия клиентите да се насладят на продукта и след това да купят говеждо месо Кобе ", казва Нита.

Снимка: Asahiya

За да ограничат финансовите загуби в началото, Asahiya произвеждат само 200 крокета в собствената си кухня до магазина всяка седмица.

"Продаваме говеждо месо, отгледано от хора, които познаваме. В нашия магазин се предлага само месо, произведено в префектура Хього, независимо дали става въпрос за говеждо месо Кобе, свинско месо Кобе или пилешко месо Таджима. Това е стилът на магазина още преди да стана собственик", казва Нита.

Производството се увеличава, но расте и популярността.

Ако не ви се чака, не 30 години, а дори 5-6 часа, за да сварите говеждото месо в домашни условия, ви предлагаме лесно решение, с което ще сте готови само за около 45-50 минути:

Silampos Тенджера под налягане Startwist

Вместимост: 8 литра • Диаметър: Ø 24см • 2 нива на налягане

Евтината цена на екстремните крокети е в разрез с качеството на съставките. Те се приготвят ежедневно, без консерванти. Съставките включват тригодишно женско говеждо месо от Кобе с ранг А5 и картофи от местна ферма.

В крайна сметка уникалната му концепция привлича вниманието на местните жители и медиите. Когато в началото на 2000 г. излиза репортаж за крокетите на Asahiya, тяхната популярност рязко нараства.

Снимка: Asahiya

"Спряхме да ги продаваме през 2016 г., защото времето за чакане стана над 14 години. Мислехме да спрем поръчките, но получихме много обаждания с молба да продължим да ги предлагаме", казва Нита. През 2017 г. Asahiya възобновява приемането на поръчки за тези крокети, но повишава цената им. Увеличава се и производството - от 200 крокети на седмица на 200 крокети на ден."

Цялата статия можете да прочетете в Trip

Дайте оценка:

Тагове: Японско

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче