Макар да е прекрасно и сигурно да посещавате отново и отново един и същи ресторант, в който приготвят любимото ви ястие, винаги е добре да сте малко по-дръзки и да опитате нещо ново.
А за да почерпите свежо вдъхновение, Condé Nast Traveller току-що представи горещия си списък с нови ресторанти, които са били открити (или отворени отново) през последните 12 месеца.
Един от тях е Acamaya - модерен мексикански ресторант в квартал Бийуотър, Ню Орлиънс. Неотдавна Time Out обяви този емблематичен град за най-доброто място за хранене в света през 2025 г.
За ресторанта CN Traveller пише: "Помислете за пикантна скарида агуачиле; деликатеси с раци и риба, изпечена с масло и на скара до хрупкава кожа, която "плува" в басейн от кремообразна пикантна салса - поднесена с прясно приготвени тортили, за да можете да си направите сами такос, какъвто ви се иска.
Друг новооткрит ресторант е Esperit Roca, управляван от братята Рока, които през последните няколко години са в челните редици на кулинарната сцена в Каталуния. Наред с бутиков хотел и винарска изба, в бивша военна крепост в Жирона - по-точно в нейните конюшни - сега се помещава този блестящ ресторант, който вече получи звезда Мишлен след откриването си през ноември.
Целият текст може да прочетете в Trip.