То е силен конкурент на овесеното мляко и се твърди, че е част от семейството на млечните продукти на растителна основа. Изглежда, че картофеното мляко е честа тема за разговори напоследък, особено сред хората, които следват вегански диети или готвят и се хранят под определен режим. На пазара (в момента в специализирани магазини и онлайн) човек може да намери картофено мляко със или без подсладители, както и в други разновидности, за да избере това, което най-добре отговаря на неговите нужди и вкусове.
Що се отнася до плюсовете му, много хора твърдят, че картофеното мляко е по-екологично, например:
- ...в сравнение с овесеното мляко: Картофите - според експертите - изискват половината от почвата за тяхното отглеждане, в сравнение с това, от което се нуждае овесът.
- ... в сравнение с бадемовото мляко: Картофите се нуждаят от 56% по-малко вода за производството си от бадемовите дървета, от които добиваме вкусните им ядки.
- ...в сравнение с животинското мляко: Производството на картофеното съответства на 75% по-малък климатичен отпечатък.
И накрая - много хора вярват, че картофите могат да предложат много повече (освен като зеленчук за директна консумация), тъй като след картофеното мляко се казва, че картофеното брашно скоро ще се появи масово на пазара и ще привлече интереса на всеки. Какво ще се случи, предстои да разберем.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.