20 български пивоварни ще предложат своите уникални бирени рецепти по време на фестивала "Улица Хмел", който ще се проведе на 27, 28 и 29 септември в парка пред НДК. Негови организатори са "Хранкооп София" и пивоварна "Казан Артизан".
За втора поредна година посетителите ще могат да опитат от огромното разнообразие от различни стилове бира - съвременни и традиционни, а зад щандовете ще стоят самите пивовари, които ще сипват от своята бира, готови да си побъбрят с всеки любител на качественото пиво.
Компания на бирата ще правят изкушения от крафт фуудс сектора, бургери, барбекю, текс-мекс кухня, пица и паста и не на последно място - натурални фермерски продукти от мрежата производители на Кооперация "Хранкооп".
Над 50 малки български производители, занаятчии, кулинари и организации с кауза ще се представят на събитието. През трите фестивални дни посетителите ще могат да намерят богато разнообразие от фермерски продукти - мед и пчелни, млечни и месни, билки и билкови тинктури, екзотични люти чушлета и продукти с тях, печена тиква и десерти с нея, сушени сливи и пестил, мед и шоколад с шафран, вино и винена литература, ракия само от череши, както и хляб и печива с квас, сладолед и сладкиши, пробиотични напитки и специални видове кафе и какао.
В специално обособена арт зона пък ще се представят занаятчии с художествено плетиво, авторски бижута и картини, дървени и кожени аксесоари, сувенири с традиционни български шевици, натурална българска козметика, восъчни кърпи и торбички, топки за сушилня, настолни игри и организации с кауза.
И тази година ще има богата програма от съпътстващи събития. Концерти на живо, демонстрации по приготвяне на бира, готвене на традиционна трахана, игри с дегустации, надяждане с люти чушки и много други забавления очакват посетителите на фестивала. Децата пък ще могат да участват в интересни и забавни арт работилници и да се включат в различни игри по време на феста.
Организаторите съобщават, че входът за всички събития по време на фестивала "Улица Хмел" е свободен.
Може да следите подробноси за програмата и да получите повече информация тук.