Шоколад - 200 г
Масло - 150 г
Яйца - 5 бр.
Брашно - 50 г
Нишесте - 50 г
Пудра захар - 100 г
Ром - 1 ч.лъж.
Какао - 2 суп.лъж.
Белтъците се разбиват на сняг с едната половина от захарта. Жълтъците се разбъркват с другата 1/2 захар и се добавят брашното, нишестето, разтопените на водна баня и леко охладени шоколад и масло, както и ромът. Всичко се смесва внимателно и се изсипва във формички, които са намазани с масло и поръсени с какао. Пекат се в загрята фурна при 200 градуса за 12 мин. Поднасят се топли със сладолед.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО