Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 парче пилешки гърди около 600г. 3 арабски питки 4-5 картофа 1 домат 1/2 краставица 1/2 глава червен лук 1 ч.ч. кисело мляко 1 к.л. медена горчица 5 с.л.зехтин 1 с.л. винен оцет 1 1/2 с.л. подправка за дюнер 1 1/2 с.л. Сумак сол чесън на прах лют червен пипер

Месото се нарязва на кубчета около 2-3 см. и се маринова в купа със зехтина, оцета, подправката за дюнер и сумак. Оставя се в хладилник за поне 20 минути. Пържи се за 10 минути в предварително нагорещен тиган, след което се нарязва на по-малки парченца. В купа се смесват млякото, сол, чесън и чили на вкус и горчицата. Зеленчуците се нарязват на дребно. Картофите се режат на пръчици и се пържат. Накрая в тигана от месото на слаб огън се стоплят питките. Мажат се със млечния сос, слагат се зеленчуци, месо, още сос, картофи и се завиват на дюнер.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче