Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Морковена торта с кокос „Заешко дупе“

Атрактивна изненада за рожден ден

От Maria Nikolova Maria Nikolova
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

За блата:

  • 5 яйца
  • 435 г. настъргани моркови
  • 335 г. захар
  • 150 г. кисело мляко
  • 270 г. олио
  • 400 г. брашно
  • 10 г. бакпулвер
  • 3-4 ч.л. канела
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • щипка сол
  • 100 г. орехи
  • 70 г. кокосови стърготини

За крема:

  • 1 консерва подсладено кондензирано мляко (около 400г)
  • 150 г. меко масло
  • 250 г. крема сирене
  • 250 мл сладкарска сметана
  • кокосови стърготини за поръсване

За украста:

  • парено тесто за моделиране
  • какаови бисквити

Начин на приготвяне:

  1. Млякото и захарта се смесват, разбъркват се добре и се оставят настрана.
  2. Морковите се настъргват на средно ренде. Орехите се нарязват на едро.
  3. В купа се пресява брашното и към него се прибавят останалите сухи съставки без орехите и кокосовите стърготини.
  4. В друга купа се разбиват яйцата и към тях се прибавя олиото. След това се слага киселото мляко със захарта.
  5. Разбива се някоко минути, докато захарта се разтопи напълно. На няколко порции се добавя сухата смес, като всеки път се разбива до пълно хомогенизиране. Получва се гъста кексова смес.
  6. Последователно към сместа се прибавят морковите, орехите и кокосовите стърготини. Разбърква се добре с шпатула. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за печене и 3 форми за мъфини.
  7. Пекат в предварително загрята на 180°С фурна за около 40-45 минути (времето за печене на мъфините е с 10-15 минути по-кратко).
  8. Докато блата изстива, се приготвя крема.
  9. В купа се изсипва кондензираното мляко и мекото масло. Разбива се с миксер.
  10. Лъжица по лъжица се добавя крема сиренето. В друг съд се разбива сметаната. На няколко пъти сметаната се прибавя към другата смес, като се разбърква внимателно с шпатула.
  11. Изстиналия блат се разрязва на две. Крема се разпределя между блатовете.
  12. Две от кексчетата се изравняват в горната си част, те се използват за крачетата на зайчето, а издутото кексче ще служи за опашка.
  13. С помощта на дървени шишове кексчетата се закрепват към блата. От изрезките се дооформят лапичките.
  14. Тортата се покрива с останалия крем. Поръсва се обилно с кокосови стърготини.
  15. Морковите и лапичките са направени с парено тесто за моделиране, пръстта е от смлени какаови бисквити.

Дайте оценка:

Тагове: сол олио моркови яйца бяла захар крема сирене бяло брашно бакпулвер канела кисело мляко индийско орехче

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче