Бързи картофи по родопски

Категория: / Предястия
Време за приготвяне:
20 минути
от: Албена Мишевана 20.03.2017г.

Продукти

1 кг обелени картофи
50 г масло и 4-5 супени лъжици олио
мащерка -1/2 чаена лъжица
червен пипер - 1/2 кафена лъжица
риган - 1 чаена лъжица
чубрица - 1 чаена лъжица
сол

Начин на приготвяне

Разрязваме всеки картоф на равни половинки. Разтопяваме маслото и прибавяме към него олиото. В подходяща тава изливаме сместа. В отделна чиния смесваме всички подправки и с тях поръсваме плоската част на всеки картоф. Подреждаме ги в тавата с дупетата нагоре. Печем във фурната до зачервяване (приблизително 40-45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса).

Коментари