8 с.л. овесени ядки (фини)
3 жълтъка
4-5 с.л. брашно от лимец
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. масло (може кокосово)
За крема:
500 г. рикота
2-3 с.л. цедено мляко (заквасена сметана)
3 белтъка
3-4 с.л. мед
ванилия
Продуктите за блата се смесват, става като тесто, което се разстила в тавичка и се пече, докато стане хрупкаво като бисквита. След това се смила с 1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. мед. Стават маслени трохи, които разпределят в тавичката и се запичат за още около 10 минути на 180 градуса.
За крема всички продукти се смесват. Приготвеният крем се изсипва върху блата и се пече още 35-40 минути на 160 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО