Чийзкейк с рикота

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
от: Anita Atanasovaна 15.11.2016г.

Продукти

За блата:
8 с.л. овесени ядки (фини)
3 жълтъка
4-5 с.л. брашно от лимец
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. масло (може кокосово)

За крема:
500 г. рикота
2-3 с.л. цедено мляко (заквасена сметана)
3 белтъка
3-4 с.л. мед
ванилия

Начин на приготвяне

Продуктите за блата се смесват, става като тесто, което се разстила в тавичка и се пече, докато стане хрупкаво като бисквита. След това се смила с 1-2 с.л. масло и 1-2 с.л. мед. Стават маслени трохи, които разпределят в тавичката и се запичат за още около 10 минути на 180 градуса.

За крема всички продукти се смесват. Приготвеният крем се изсипва върху блата и се пече още 35-40 минути на 160 градуса.

Коментари