Рустик тарталети с червени плодове и шам фъстък

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
50 минути
от: Irina Andreeva Jolieна 21.08.2016г.

Продукти

За масленото тесто:

100 г бяло пшенично брашно
50 г пълнозърнесто пшенично брашно
щипка сол
80 г студено масло, нарязано на кубчета
50 г пудра захар
30 г суров шамфъстък
10 г ванилова захар
1 яйце

За плодовия пълнеж:

по 100 г пресни малини, къпини и черни боровинки (общо 300 г плодове)
2 с.л. кафява нерафинирана захар
пудра захар

Начин на приготвяне

Смесват се двата вида брашна и солта. Прибавя се студеното масло и се стрива с пръсти до получаване на маслени трохи. Изсипват се смлените в робот или ръчна мелничка шамфъстъци и се обърква заедно с пудрата и ваниловата захар. Прибавя се яйцето и с бързи движения се оформя меко тесто. Не се меси. Увива се в кухненско фолио и се оставя на хладно за около 1 час.

Фурната се нагрява на 200 градуса. Подготвя се голяма тава, която се покрива с хартия за печене. След като тестото се охлади, се разделя на две. Разточват се върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 3-4 мм.

Плодовете се разпределят в средата на двете тарталети. Оставя се непокрито тесто. Краищата се загъват навътре. Галетите се пренасят в тавата върху хартията с помощта на шпатула. Поръсват се с кафявата захар. Пекат в предварително загрятата фурна за 25 минути или докато тестото се зачерви, а пълнежът е започнал да ври. След готовност се оставят да изстинат.  Поднасят се поръсени с пудра захар и топка ванилов сладолед.

Коментари