Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
Продукти за 10 порции:

За тестото:

200 г пълнозърнесто брашно
150 г лимецово брашно
150 г царевично брашно
300 мл вода
1 ч.л. сол
2 с.л. текила

За
плънката:

500 г сварен червен боб (консерва)
500 г телешка кайма
250 мл консервирани белени домати
2-3 глави лук
1 ч.л. червен (лют) пипер
100 г кокосово (краве) масло


Слагаме продуктите за тестото по реда на изброяване в машина за хляб за 14 минути месене, след това увиваме тестото в найлон и го оставяме да почине на хладно. През това време в дълбок тиган на слаб огън задушаваме 2 глави лук, нарязани на ситно, в мазнината за 6 минути, добавяме каймата, доматите, боба, пипера, разбъркваме и задушаваме още 10 минути.

Разделяме тестото на малки топки около 80 г, разточваме върху набрашнен плот на тънко и печем по 2 минути от двете страни всяка питка на загрят тефлонов тиган или плоча. Върху всяка питка се слага по 2 с.л. от плънката. По желание се гарнира с нарязан лук и чили сос.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче