80 г кисело мляко
1 яйце
3-4 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 мая на прах
50 г олио
лимонена захар или есенция
брашно за средно твърдо тесто
маково семе
сусам
Разточват се 4 обли кори които са поставени една върху друга, като са намазани с олио и маково семе. За център слагам чаша и режа на 8, като центърът остава неразрязан. Всяко парче усуквам веднъж в една посока и така с всички останали. В краищата на всяко парче правя разрез и свивам отзад за да се заобли. Като втаса питката, се маже с разбит жълтък, посипва се със захар и семена. Пече се на 170 градуса.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност