Крем карамел в ябълка

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
65 минути
от: Violetta Violettaна 30.09.2013г.

Продукти

12 бр. ябълки
500 мл краве прясно мляко
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
пакетче ванилия

Начин на приготвяне

Измийте ябълките и от горната страна, където е дръжката, им изрежете капаче. Внимателно издълбайте ябълката (с лъжица), като трябва да се оставят около 5-7 мм дебелина на стените и дъното и се внимава да не се пробие плодът.

Подредете ябълките в тавичка застлана с хартия за печене. Добавете яйцата едно по едно в купа, прибавете захарта и разбийте до получаване на хомогенна смес. Прибавете млякото и ванилията и отново разбъркайте сместа с телена бъркалка.

Ябълките се пълнят с яйчената смес до ръба. Внимателно ги пренесете във фурната, предварително загрята на 175 градуса. Печете за около 50-55 минути до златист и стегнат крем. Поднесете охладен.

Коментари