12 бр. ябълки
500 мл краве прясно мляко
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
пакетче ванилия
Измийте ябълките и от горната страна, където е дръжката, им изрежете капаче. Внимателно издълбайте ябълката (с лъжица), като трябва да се оставят около 5-7 мм дебелина на стените и дъното и се внимава да не се пробие плодът.
Подредете ябълките в тавичка застлана с хартия за печене. Добавете яйцата едно по едно в купа, прибавете захарта и разбийте до получаване на хомогенна смес. Прибавете млякото и ванилията и отново разбъркайте сместа с телена бъркалка.
Ябълките се пълнят с яйчената смес до ръба. Внимателно ги пренесете във фурната, предварително загрята на 175 градуса. Печете за около 50-55 минути до златист и стегнат крем. Поднесете охладен.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО