Великденска кошница

Категория: / Великден
Време за приготвяне:
75 минути
от: Диди Миланована 26.04.2013г.

Продукти

400 г брашно
100 мл вода
1 бр. яйце
1 ч.л. сол
1 бр. яйце за намазване
50 мл олио
1 с.л. мед + 1/2 с.л. вода.

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва твърдо тесто. Разточваме на голяма кора и режем на ленти. Вземаме огнеупорна купа, намазваме я с олио и поръсваме с брашно. Оформяме по схемата стъпка по стъпка. Намазваме обилно с разбито яйце. Пече се до готовност на слаб огън за да не се надуе и начупи. Топла кошницата се намазва с разреден мед за гланц. Като изстине, внимателно се отделя от купата. Използва се като съд за великденски яйца или други дребни тестени изделия.

Коментари