Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 кг св. ребра , по възможност от по-малко прасенце,
черен пипер млян,
1-2 с.л. олио,
2-3 см  пресен джинджифил,
5-6 скилидки чесън,
1/2 ч.л. канела,
4-5 зрънца карамфил,
200 мл тъмна бира,
2 с.л. мед,
2 с.л. кетчуп или доматено пюре,
2 с.л. соев сос


Ребрата се нарязват по 2, но може и цялото парче да се готви.
Аз пробвах и двата варианта са добри.
Наръсват се с черен пипер.
В дълбок съд се запържват в мазнината от двете страни до зачервяване.
Изваждат се и на тяхно място се запържват скилидките чесън и джинджифила, нарязан на кръгчета.
Последователно се добавят всички останали подправки и се разбърква.
Ребрата се прехвърлят в съд с капак, подходящ за печене на фурна - при мен стъклен.
Заливат се с приготвения сос (ако не е достатъчно се добавя малко топла вода) и се пече на слаба фурна -160 С за около 2 часа. Колкото повече, толкова повече:)
Преди сервиране месото се прехвърля в по-широк съд, така че да е на един ред.
Сосът, в който е било месото, се прехвърля в малка касерола и се вари на слаб огън до сгъстяване.
Месото се намазва с получения гъст сос и се запича за 15 минути на силен реотан.
Алтернативно може да се приготви смес от 1 ч.л. горчица, ч с.л. мед и 1 с.л. кетчуп и ребрата да се намажат с този сос и да се запекат преди сервиране

Сервира се с картофено пюре и хубаво червено вино :).

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче