Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Засищащ кремообразен спанак

Подходящ както за гарнитура, така и за основно ястие

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 25 г масло
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 с.л. брашно
  • 200 мл прясно мляко
  • 400 г спанак
  • 100 мл течна сметана
  • Щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера разтопете маслото и задушете лука за 5 мин.
  2. Сложете брашното и с интензивно разбъркване го запържете за две минути, след което започнете да прибавяте на тънка струйка прясното мляко. Трябва да се получи гладък бешамел. Посолете на вкус.
  3. Междувременно, сложете измития спанака в гевгир на порции и го залейте с гореща вода. Изсипете готовия спанак в чиста кърпа и изстискайте от него излишната течност. Нарежете го на едро.
  4. Сложете го в бешамеловия сос заедно със сметаната, разбъркайте добре и накрая завършете с щипка индийско орехче.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лук готварска сметана индийско орехче спанак брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче