Необходими продукти:
- 25 г масло
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 2 с.л. брашно
- 200 мл прясно мляко
- 400 г спанак
- 100 мл течна сметана
- Щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
- В тенджера разтопете маслото и задушете лука за 5 мин.
- Сложете брашното и с интензивно разбъркване го запържете за две минути, след което започнете да прибавяте на тънка струйка прясното мляко. Трябва да се получи гладък бешамел. Посолете на вкус.
- Междувременно, сложете измития спанака в гевгир на порции и го залейте с гореща вода. Изсипете готовия спанак в чиста кърпа и изстискайте от него излишната течност. Нарежете го на едро.
- Сложете го в бешамеловия сос заедно със сметаната, разбъркайте добре и накрая завършете с щипка индийско орехче.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО