Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За силен старт на деня: Зелена смути купа

Заредете се с витамини и полезни вещества от сутринта

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 банана, нарязани
  • 1 зряло авокадо, нарязано на кубчета
  • 1 малко зряло манго, нарязано на парчета
  • 100 г спанак (пресен или замразен)
  • 250 мл прясно мляко или ядково мляко
  • 1 супена лъжица неподсладено бадемово или фъстъчено масло
  • 1 супена лъжица мед, агаве или кленов сироп

За сместа от семена:

  • 1 супена лъжица семена от чиа
  • 1 супена лъжица ленено семе
  • 4 супени лъжици тиквени семки
  • 4 супени лъжици слънчогледови семки
  • 4 супени лъжици кокосови стърготини
  • 4 супени лъжици филитирани бадеми
  • ¼ ч.л. смляна канела
  • 2 супени лъжици мед, агаве или кленов сироп

За сервиране:

  • 175 г пресни плодове като банан, манго, малини, киви и боровинки

Начин на приготвяне:

  1. Бананите се нарязват на филийки и се подреждат в малка тава, покрита с хартия за печене. Замразяват се за 2 часа.
  2. За сместа от семена загрейте фурната до 180 градуса и покрийте тава за печене с пергаментова хартия. Изсипете семената, кокоса и бадемите в купа, добавете канелата и разпределете отгоре меда.
  3. Разбъркайте, докато всичко се покрие добре, след което разпределете върху тавата за печене на равномерен слой. Печете 10-15 минути, като разбърквате на всеки 5 минути, докато семената леко се запекат. Оставете да изстинат и след това ще може да ги съхранявате в херметически затворен съд до 1 месец.
  4. Поставете авокадото, мангото, спанака, млякото, ядковото масло, замразените резени банан и меда в блендер и разбийте до гъсто смути.
  5. Разпределете в две купи и подредете плодовете отгоре. Разпръснете 1-2 супени лъжици от сместа от семена върху всяка порция и се насладете на страхотния вкус.

Дайте оценка:

Тагове: банани боровинки прясно мляко бадеми мед спанак авокадо тиквено семе чиа манго фъстъчено масло ленено семе