Необходими продукти:
- 250 г бяло, сладко грозде
- 3 супени лъжици пудра захар
- 200 г гъсто кисело мляко
- 1-2 с.л пудра захар
- 1 ч. л. ванилов екстракт
- 200 мл сметана
Начин на приготвяне:
- Поставете гроздето и захарта в касерола с вода. Загрейте леко, като разбърквате, след това оставете да заври и гответе, докато плодовете започнат да се пукат.
- Намачкайте плодовете с уред за мачкане на картофи или с вилица, докато станат на каша. Оставете да изстине, след това приберете в хладилника, за да се изстуди.
- Сложете киселото мляко в купа и разбъркайте добрес пудрата захар и ванилията до гладкост. Внимателно налейте и сметаната и разбийте добре (сместа ще се сгъсти, докато го правите, така че не прекалявайте).
- Прибавете накрая кашата от грозде, след което разпределете в красиви чаши за сервиране и приберете в хладилника за няколко часа, за да се изстуди.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО