Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За експериментатори: Сладко от бекон

Ако сте любители на месото, не пропускайте тази рецепта

5’ Подготовка
60’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г пушен бекон
  • 1 голяма глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 85 г кафява захар
  • 2 супени лъжици ябълков оцет
  • 1 супена лъжица бърбън
  • 2 супени лъжици кленов сироп или мед
  • 100 мл прясно сварено силно кафе

Начин на приготвяне:

  1. Запържете бекона в голям тиган с незалепващо покритие за 5-10 минути, докато стане златист и хрупкав.
  2. Извадете с решетъчна лъжица и прехвърлете в чиния, като мазнината остане в тигана.
  3. Намалете котлона на ниска степен и запържете лука в мазнината от бекона за 15-20 минути, докато омекне и започне да покафенява. Сложете чесъна, захарта, ябълковия оцет, бърбъна, кленовия сироп, кафето и върнете обратно бекона.
  4. Гответе на бавен огън за 25-30 минути, като разбърквате от време на време, докато стане гъст и се сиропира.
  5. Изключете котлона, оставете сладкото да се охлади за няколко минути, след което внимателно го изсипете в кухненски робот или блендер.
  6. Блендирайте за кратко, за да може беконът да се нареже на малки парчета, след това оставете да се охлади, преди да го прехвърлите в два стерилизирани буркана.
  7. Сладкото ще се съхранява в хладилника до един месец.

Намажете го върху препечена филийка, използвайте го в салати, паста и други ястия по ваш вкус.

Дайте оценка:

Тагове: чесън лук бекон ябълков оцет кафе кафява захар мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче