4 яйца
150 мл сметана (течна сладка)
100 мл прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
50 г захар
брашно за кексово тесто (около 1 и 1/2 ч.ч. чаша)
ябълки
за поръсване смес от ванилова захар, пудра захар и канела
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се сметаната, млякото и брашното с бакпулвера. Ябълките се почистват и нарязват на кръгчета. Овалват се в нишесте, потапят се в сместа и се пържат в сгорещена мазнина. Поръсват се със смес от ванилова захар, пудра захар и канела.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО